Vykonávání práce z domova

Měsíční archív: Listopad 2013

Práce doma přes internet

Pracovat z domova může být někdy velmi náročné, i když to tak na první pohled rozhodně nevypadá. Práce z domova se tváří jako velmi jednoduchá a nenáročná záležitost, ale ne vždy se jedná o dobrou a dobře placenou práci, která by pro řadu z nás představovala nějaké ty peníze navíc. Najít seriózní práci z domova není v dnešní době nijak jednoduché a během hledání byste si měli dát dobrý pozor na to, jakou práci hledáte a kdo ji poskytuje. S prací z domova je totiž spojena i celá řada podvodů.

Práce z domova se zdá být v mnoha ohledech výhodná. Je vhodná pro ženy i muže na mateřských dovolených, pro seniory nebo nezaměstnané či nemocné. Zkrátka a dobře pro každého, kdo si nemůže z jakéhokoli důvodu dovolit denně docházet do práce například kvůli dítěti nebo zdravotnímu handicapu. Hledáte-li práci na doma, dobře byste si měli ověřit informace o společnosti, která by vám případně práci poskytla. Je třeba myslet na to, že ne všechny firmy jsou v dnešní době solidní a za odvedenou práci musíte dostat zaplaceno.

Pamatujte na to, že firma by vám měla poskytnout pracovní smlouvu, ve které budou přesně uvedeny veškeré podmínky a to nejen ty týkající se výkonu práce, ale i především týkající se vašeho finančního ohodnocení. Vyhnout byste se měli hlavně takovým zaměstnáním, kdy je podmínkou zaplatit nějaké peníze předem.

A jakou činnost lze například z domova vykonávat? Plnit obálky, montovat propisky, u některých společností jde například i o vyplňování obchodní korespondence.

Vložil Inzerce práce | Štítek , , , | Zanechat komentář

MPSV volná místa

Najít si v dnešní době práci není nijak jednoduchá záležitost. Hledání volných pracovních míst je náročné a navíc hledají všichni a nezaměstnaných je opravdu hodně. V první řadě si proto stanovte pevné priority, díky kterým si navíc zúžíte okruh hledání. Jste-li bez práce, pak jste i zajisté hlášeni na úřadu práce jako nezaměstnaná osoba. Za určitých podmínek máte nárok na podporu v nezaměstnanosti, úřad vám většinou několikrát nabídne práci, která je dle vašeho vzdělání a praxe z minulých let adekvátní.

Hledat byste ale měli i vy sami, protože uchazečů o práci je ve vašem okolí víc než dost a nikde není dáno, že vám práce spadne pod nohy už během prvního měsíce. Nabídku práce můžete pravidelně sledovat jak na internetu, ta i na vývěsce úřadu práce v každém městě, přičemž o jakoukoli nabídku se samozřejmě můžete zajímat, pokud vás upoutá. Sami byste ale měli umět zhodnotit, jaká práce nebo brigáda je pro vás vhodná a jaké byste se naopak měli vyhnout velkým obloukem. Vybírat práci byste měli dokonce i podle svého vzdělání, které hraje v dnešní době poměrně velkou roli nejen na trhu práce.

Práci hledejte hlavně na internetu, kde je nabídka nejširší a navíc si ihned můžete zjistit celou řadu informací nejen o dané práci, ale i například o zadavateli nabídky, kterou jste si vyhledali. Půjdete-li na pohovor, je vhodné, abyste se alespoň stručně informovali o tom, kam vlastně na pohovor jdete, čím se daná společnost zabývá apod. Dbejte i na dobré zpracování životopisu, který je více méně vaší vlastní vizitkou a otevře vám dveře na pohovor. Jeho vypracování byste tak rozhodně neměli nechávat náhodě.

Vložil Nabídky práce | Štítek , , , , | Zanechat komentář

Řidič dodávky volná místa

Řidiči dodávek mají o něco méně přísné podmínky jako je tomu například u řidičů nákladních vozidel, kamionů. Nemáte práci, ale zkušeností v oblasti řízení máte opravdu na rozdávání? Potom se poohlédněte po práci, která vás bude bavit a navíc bude i poměrně vysoká pravděpodobnost, že budete přijati.

Hledáte práci, ale stále nemůžete najít? Jste si absolutně jisti, že skutečně hledáte na těch správných místech. V současné době je nejvyhledávanějším způsobem internet, kde najdete celou řadu různých internetových stránek, které se přímo zabývají inzercí volných pracovních míst.

Výhodou je, že na takových inzertních stránkách najdete jen aktuální nabídky, které si navíc můžete nechat pravidelně zasílat na emailovou adresu. Díky tomu se snadno můžete dozvědět o volných pracovních místech jako jeden z prvních lidí a zvýšit tak své šance na uplatnění v dané pozici.

Jako zájemce o práci řidiče kamionů budete pochopitelně vyhledávat jen ty nabídky, které se vás bezprostředně týkají a máte o ně zájem. Abyste nemuseli procházet jednotlivě každou nabídku, z nichž se najdou i ty, které nijak neodpovídají vašim představám, podávejte se na jednoduchý vyhledávač, filtr, díky kterému snadno vyhledáte podle zvolených kritérií práci nebo brigádu, která odpovídá vašim představám a požadavkům.

Vložil Inzerce práce | Štítek , , , | Zanechat komentář

Práce řidič kamionu

Práce řidiče kamionu rozhodně není prací pro každého. V tomto oboru jsou zaměstnáváni výhradně muži, protože se rozhodně nejedná o nijak nenáročné zaměstnání a navíc řídit kamion, to rovněž není nijak jednoduché. Řidiči kamionů mají úkol přesně zadaný. Doručit zboží z jednoho místa na druhé. Ačkoli se to zdá na první pohled jako velmi jednoduchá práce, která obnáší pouze řízení, opak je pravdou. Řidiči kamionů musí dodržovat přestávky, jinak by snadno mohli přijít o místo. Často dokonce musí překročit silniční předpisy, protože prostě kvůli situaci na silnici nestíhají doručit zboží včas na zadané místo.

Některé společnosti navíc mají i takové podmínky, že pokud nebude zásilka doručena včas, řidič tím přichází o místo. Jak sami můžete zhodnotit, rozhodně tak nejde o snadnou práci bez rizika a stresu.

Většinou je podmínkou logistických společností, aby měl žadatel o práci na pozici řidiče kamionu zkušenosti v řízení. Ideální je, pokud má řidič přímo vzorové hodnocení od svého bývalého zaměstnavatele, čistý trestní rejstřík a zkušenosti za volantem. Takových lidí ale u nás není mnoho a to zejména, pokud jde o již zmíněnou praxi v oboru. Ta navíc není v dnešní době požadována jen v oblasti řízení motorových a nákladních vozidel, ale v jakémkoli oboru.

Jako řidič kamionu se můžete nechat zaměstnat nejen u nás, ale dokonce i v zahraničí, kde mají zaměstnanci často daleko lepší finanční podmínky, než je tomu v České republice.

Sami si ale na základě aktuálních nabídek práce můžete vybrat, kam půjdete pracovat a jaká bude vaše finanční odměna za odvedenou práci.

Vložil Práce řidiče | Štítek , , , | Zanechat komentář

Práce řidič autobusů

Chcete-li se stát řidičem nebo si chcete tuto práci pouze vyzkoušet, rozhodně neváhejte a podívejte se na nabídku, kterou vám přináší některé internetové stránky. Řidiči autobusů si přijdou u nás i v zahraničí na opravdu slušné peníze a tak není důvod k tomu, abyste nevyužili vhodné nabídky, pokud je aktuálně k dispozici.

Jako řidič autobusu se můžete uplatnit jak ve městech, tak i například jako řidiči dálkových autobusů. Pokud máte dostatek zkušeností a již jste jako řidiči pracovali, rozhodně nebudete mít problém a na trhu práce se poměrně snadno uplatníte. Horší to ale mají absolutní začátečníci, kteří nemají žádnou zkušenost, ale do budoucna by rozhodně měli vážný zájem o výkon této práce.

Nutno podotknout, že v tomto směru mají rozhodně přednost ti zájemci, kteří již mají zkušenost a byli zaměstnáni jako řidiči. To ale ani zdaleka neznamená, že by nemohli uspět ani ti, kdo právě dokončili úspěšně školu. Každý, kdo má zájem o tento typ pracovní pozice, musí mít i platný řidičský průkaz a musí projít zdravotní prohlídkou, která dokazuje, že je daná osoba po zdravotní stránce schopná vykonávat profesionální práci řidiče autobusu.

Podmínky pro získání řidičského průkazu skupiny D jsou jednoznačné. Jednou z nich je například věk, protože do autoškoly se nelze přihlásit v případě, že je váš věk nižší jak 21 let. Řidičský průkaz skupiny D navíc platí jen pro taková motorová vozidla, kde je více jak 10 míst k sezení. Nejedná se tedy v tomto případě například o minibusy, kde je míst k sezení většinou akorát deset. Cena autoškoly se v tomto případě pohybuje okolo 20 000,- Kč.

Vložil Práce řidiče | Štítek , , , | Zanechat komentář

Práce řidiče v Německu

Německo vítá občany České republiky s otevřenou náručí. Češi navíc rádi odjíždí za prací právě do Německa, kde jsou pro mnohé daleko lepší podmínky, než je tomu u nás. To pochopitelně platí zejména z hlediska finanční odměny, kterou jako řidiči dostanete právě v Německu. Platové podmínky v zahraničí mohou být až dvakrát vyšší, než je tomu u nás.

Podmínky pro přijetí nejsou většinou příliš přísné, a pokud máte praxi v oboru, zajisté se pro vás najde vhodné místo.

Řidiči v Německu navíc mají tu výhodu, že znalost německého jazyka většinou nemusí být na nijak pokročilé úrovni. Obvykle opravdu bohatě postačí základy, se kterými si bez problémů vystačíte. Abyste v Německu mohli začít pracovat, ať už jako řidiči nebo na jakékoli jiné pracovní pozici, nepotřebujete pracovní povolení, což je pro mnohé značnou výhodou. Odcestovat do Německa tak můžete prakticky ihned, bez toho aniž byste před odjezdem trávili ještě několik hodin na úřadech a to nejen u nás, ale následně i v Německu. Jedno ale přeci jen budete muset udělat. V České republice se budete muset odhlásit ze zdravotního i sociálního pojištění, které za vás rázem bude odvádět budoucí zaměstnavatel v Německu.

Dobře se informujte o tom, zda vám budoucí zaměstnavatel zajistí ubytování. V některých případech to tak je, ale není to podmínkou. Dobře se proto informujte už na pohovoru, případně si ihned začněte shánět podnájem. Pokud si nevíte rady s ubytováním, zeptejte se na rady právě svého zaměstnavatele, který by vám mohl doporučit dobré ubytování a navíc za rozumnou cenu. O bydlení je třeba daleko víc přemýšlet v případě, že vás bude pravidelně navštěvovat rodina nebo přátelé, případně pokud se do Německa nebudete stěhovat sami.

Vložil Práce v cizině | Štítek , , , | Zanechat komentář

Jobs.cz a prace.cz

Jobs.cz a prace.cz jsou dva nejznámější internetové portály, na kterých najdete právě inzerci práce, brigád a všech nabídek, které se týkají zaměstnání. Chcete-li si najít vhodnou práci, rozhodně se podívejte právě na internet, který je v současné době tím nejlepším informátorem, co se týče nabídek práce.

Absolutní nezbytností pro každého nového uchazeče o práci je, aby měl správně a vhodně vypracovaný životopis. Pamatujte, že je to právě životopis, který vám otevře dveře buď rovnou do zkušební doby, nebo na pracovní pohovor, který je mnohem pravděpodobnější variantou.

Jak ale takový životopis správně vypracovat, aniž byste někde udělali chybu, na něco zapomněli nebo naopak do životopisu napsali něco zcela zbytečného? Pojďme se tedy podívat, alespoň stručně, jak jej správně vypracovat.

Životopis musí být stručný, věcný a pokud možno, tak i pravdivý – některé informace si pochopitelně můžete trošku přibarvit k obrazu svému, ale doporučuje se, aby zejména v podstatných informacích, jste mluvili pravdu. Některé podstatné informace by si mohl váš budoucí zaměstnavatel snadno ověřit a to nejen v předchozím zaměstnání, ale například v kontaktech, které uvedete jako referenční. Pokud budete do životopisu uvádět nepravdivé údaje, rozhodně byste se jich měli držet i během pohovoru.

Životopis by měl obsahovat stručné informace o vašem vzdělání – postupuje se od základního až k vysokoškolskému, měli byste do něj uvézt informace o vašem předchozím zaměstnání – pokud jich bylo více, rozhodně je uveďte všechna, a případné praxi v jednotlivých oborech. Zmínit můžete dokonce i některé brigády, pokud jste je vykovávali například dlouhodobě. Nezapomínejte na vaše jazykové zkušenosti a stupeň pokročilosti v rámci cizích jazyků. V neposlední řadě můžete zmínit i své dovednosti a schopnosti.

V poslední době je velmi vyžadován i průvodní dopis, ve kterém se zadavateli práce představíte a nakonec uvedete důvody, proč jste právě vy adekvátním zaměstnancem na danou pozici.

Vložil Nabídky práce | Štítek , , , , | Zanechat komentář

Práce v zahraničí

Jak praví staré pořekadlo, bez práce nejsou koláče. A pokud nenajdete práci v České republice, budete se muset poohlédnout v zahraničí. I když práce není dost ani v zahraničí, zkusit své štěstí prostě musíte za každou cenu. Ačkoli by se hledání práce mohlo zdát v mnoha ohledech opravdu velmi složité, zase tak strašné to nebude. Největším problémem většinou je nejen znalost jazyka, ale i například dobré reference bývalého zaměstnavatele. V první řadě si proto ujasněte, jakou práci by bylo pro vás nejlepší hledat, aby odpovídala tomu, co skutečně umíte.

Téměř vždy se můžete setkat s podmínkou znalosti cizího jazyka. Většinou nemusí být znalost na opravdu vysoké úrovni – pokud se samozřejmě nejedná o pracovní pozice, kde je nutná komunikace například se zákazníky nebo se svými kolegy či nadřízenými, ale většinou postačí absolutní základy a schopnost domluvit se – například na pozice řidičů, skladníků, stavebníků apod. Znalost jazyka je nutné i v případě, že vás čeká pracovní pohovor, na jehož základě budete přijati nebo odmítnuti. Dbejte i na dobré zpracování životopisu, který by měl být zpracován v takovém jazyce, který je specifickým pro danou zemi, v níž se ucházíte o místo.

Je to právě životopis, na jehož základě budete přijati nebo v první řadě pozváni na pohovor. U nového zaměstnavatele budete muset bezpochyby podepsat pracovní smlouvu, čímž se zavážete k platbě pojištění v zahraničí a k placení daní. Podrobně se proto informujte o tom, jak je to v tomto případě s platbou pojištění v České republice. Obvykle jsou ale podmínky takové, že se pouze odhlásíte zde z platby pojištění, protože platby za vás nadále bude odvádět nový zaměstnavatel. O zdravotní pojištění se bát nemusíte. V případě, že pracujete v zahraničí, měli byste si nechat vystavit Evropský průkaz zdravotního pojištěnce, který platí v jakékoli zemi.

Vložil Práce v cizině | Štítek , , , , | Zanechat komentář

Stavební práce v zahraničí

V zahraničí se můžete uplatnit v celé řadě různých oborů. Ostatně je tomu v zahraničí podobně, jako je tomu u nás. Rozdíl je většinou jen ve finančním ohodnocení. Obecně je známo, že platy v České republice jsou poměrně nízké a stále více mladých lidí prchá právě například do Rakouska nebo Německa, které jsou nám nejblíž. Na víkendy tak bez problémů můžete jezdit domů, a že byste se dokonce přestěhovali? V mnoha ohledech to pro některé může být dokonce zbytečné.

Při hledání práce se můžete spolehnout buď jen sami na sebe, nebo se svěřit do rukou pracovní agentury, která vám zajistí práci prakticky bez jakékoli ztráty vašeho vlastního času. Je to ale finančně podstatně náročnější, což není pro nezaměstnané příliš dobrá volba. Chcete-li se tedy spolehnout raději sami na sebe, rozhodně se podívejte na nabídky práce, které kolují na internetu. Jejich pravidelným prohlížením totiž nikdy nic neztratíte. Právě naopak, můžete opravdu hodně získat.

V současné době můžete zcela zdarma využít nabídek na internetových stránkách, které se zaměřují výhradně na inzerci volných pracovních míst nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Mimo nabídek ale na mnoha stránkách najdete dokonce i stručné informace o dané pracovní pozici a podívat se můžete například na zajímavé články týkající se nejen hledání práce. Co se týče stavebních prací, nabídky se hrnou dokonce i z českých firem. Stále častěji se stává, že stavební práce jsou zadávány některým českým firmám a ty si pochopitelně pro výkon práce musí zajistit adekvátní počet zaměstnanců.

Práce je tak vykonávána v zahraničí, ubytování je zajištěno po celý týden, ale na víkendy je plánován odjezd zpět do České republiky. Ani takové nabídky práce rozhodně nejsou na škodu.

Vložil Manuální práce | Štítek , , , , | Zanechat komentář

Montážní práce v zahraničí

Jste manuálně zruční, vyučeni, ale nemůžete za žádnou cenu najít práci právě v České republice? Pak je na čase, abyste začali hledat právě v zahraničí, kde je mnohdy nabízena opravdu dobrá práce, za velmi dobrých podmínek a navíc s perfektním finančním ohodnocením. Tak na co ještě čekáte? Podívejte se na online inzerci práce v zahraničí! Třeba některá ze zajímavých a lákavých nabídek čeká právě na vás.

Nejde ale jen o montážní práce, o které je v zahraničí velký zájem. Zaměřit se můžete i na celou řadu dalších pracovních nabídek a to nejen u našich nejbližších sousedů. Záleží totiž jen a jen na vás, jaká práce a jaká země vás nakonec zláká. Ovšem ještě předtím, než řeknete některé z nabídek své ano, zamyslete se. Pro výkon práce pochopitelně musíte mít zkušenosti, splňovat musíte podmínky zadavatele a v první řadě si ujasněte, zda chcete pouze brigádu nebo raději stálé zaměstnání. V každém případě, ať už se jedná o brigádu nebo stálou práci, budete muset podepsat v zahraničí smlouvu se zaměstnavatelem. A to může být pro mnohé opravdu velký oříšek.

Je mnoho důvodů, proč se při hledání práce nespoléhat nebo naopak spoléhat na služby pracovních agentur, které vám prakticky bez problémů zajistí práci v jakékoli zemi, kde si jen řeknete. Mezi služby agentury patří i kontrola a následný překlad pracovní smlouvy, kterou budete se zaměstnavatelem podepisovat. Případné nejasnosti vám pochopitelně budou objasněny ještě před odletem do cizí země.

 

Vložil Manuální práce | Štítek , , , , | Zanechat komentář