Vykonávání práce z domova

Měsíční archív: Listopad 2014

Ověřené práce z domu

Nabídka práce z domu jsou většinou až příliš lákavé. A neprověřené. Nabídku na práci totiž může vložit v dnešní době naprosto každý, ne vždy je navíc nabídka kontrolována nebo zadavatel prověřován. Vy sami si tak musíte dát pozor na to, jakou nabídku vybíráte a sami si ji musíte prověřit. Obecně ale platí, že zaměstnavatele byste si měli prověřit prostřednictvím internetu za jakýchkoli okolností, když hledáte práci. Nejde tak jen o práci z domova, ale i činnost z kanceláře a budovy společnosti, pro kterou hodláte pracovat. Na zaměstnavatele se totiž tak dopředu můžete dozvědět kladné i záporné stránky. Pochopitelně nelze očekávat, že na internetu najdete všechny informace, které hledáte.

A jak prověřit nabídku? Už na první pohled lze celkem snadno rozpoznat, že se nebude jednat o podvodný inzerát, který vás většinou bude stát hodně peněz a času, ale nic si nevyděláte. Zapomeňte proto na plané sliby, které nejdou naplnit. Příkladem jsou abnormálně vysoké výdělky, nulová pracovní doba nebo nápis, že pracovat můžete jen pár minut denně. Každého by mělo ihned napadnout, že za takovou činnost, která je prakticky nulová, nikdo zaměstnancům platit nebude. Lákavé to ale je.

Narazíte-li na inzerát, který vypadá uspokojivě, nechlácholí vás žádnými abnormálními výdělky, ale jednoduše říká, co a jak budete z domova vykonávat, můžete se rovnou porozhlédnout na internetu, co vám různé diskuze nebo reference napoví. Právě diskuze jsou naprosto ideálním řešením, jak se dozvědět o případném podvodném inzerátu nebo jeho zadavateli. Samozřejmě není nikdy nic lepšího, než osobní zkušenost.

Velmi vám napoví už první kontakt se zadavatelem inzerátu. Někteří zaměstnavatelé požadují peníze předem, o čemž svědčí i spolupráce do budoucna. Takové práci se rozhodně vyhněte velkým obloukem.

Vložil Prověřené nabídky práce | Štítek , , , | Zanechat komentář

Práce z domu kompletace výrobků

Prací z domova si můžete zajistit poměrně slušný přivýdělek například při mateřské dovolené, starobním nebo invalidním důchodu, při nezaměstnanosti. Více méně by se dalo říct, že některé druhy práce z domova jsou vhodné naprosto pro každého. Příkladem je kompletace různých výrobků, kdy se nejedná o žádnou fyzicky náročnou činnost, ale o vcelku pohodovou práci, u které záleží více méně jen na vás, jak dlouho nad ní denně strávíte. Nutno ale zmínit, že práce z domova je ve většině případů placená méně, než činnost na pracovišti.

Kompletovat je možné různé výrobky, ale vždy je třeba brát v potaz i svou vlastní zručnost.

Například kompletace šperků a bižuterie je poměrně dobře placenou prací z domova, která je navíc poměrně příjemná. Je ale nutné, abyste byli v tomto ohledu zruční, měli zkušenosti a v neposlední řadě je na místě přehnaná pečlivost. Každý šperk musí vypadat dobře a přesně tak, jak bylo zadáno zaměstnavatelem. Podobně je tomu i s dětskými hračkami, které je třeba kompletovat s maximálním důrazem na opatrnost. Často jsou kompletovány i menší kousky nebo kusy hraček, které právě přišly z výroby. Na nich se pak mohou nacházet různé menší zbytky materiálu, které jsou ostřejší. Vy tak postupně budete muset projít každý kousek a tyto zbytky odstranit tak, aby se o ně ve výsledku dítě nemohlo poranit.

Kompletovat lze různé výrobky, zpravidla se ale jedná o následující: 

  • kompletace propisek 
  • kompletace dětských hraček 
  • kompletace obálek a reklamních letáků 
  • kompletace šperků a bižuterie 
  • kompletace výrobků různých firem 

 

Vložil Kompletace výrobků | Štítek , , , | Zanechat komentář