Vykonávání práce z domova

Měsíční archív: Prosinec 2014

Home office Zlín

Práci z domova poskytuje zaměstnancům stále více firem. Ačkoli tento trend stoupá hlavně v zahraničí, i u nás se těší velké oblibě. A to ze zejména ze strany těch, kdo denně nemohou dojíždět do zaměstnání – žena na mateřské dovolené, senioři nebo osoby v invalidním důchodu. Práci z domova, často nazývanou i jako Homeoffice, lze najít prakticky v jakémkoli větším městě. Výjimkou tak není Praha, Brno, Ostrava nebo Zlín, kde se rovněž tento druh zaměstnání těší velké oblibě.

Kde ale takové zaměstnání hledat a na co si dát pozor při výběru? Poradíme vám!

Největší inzerce se nachází pochopitelně na internetu, kde se vám dostane i poměrně velké množství informací nejen o firmě, pro kterou byste eventuálně pracovali, ale i například o soukromém zadavateli. Homeoffice nabídky jsou velmi rozmanité a v neposlední řadě i velmi lákavé. Není proto dobré sahat hned po těch inzerátech, které slibují velmi vysoké výdělky za minimum odvedené práce. V takových případech se s největší pravděpodobností jedná o podvod, kdy práci sice odvedete, peníze však s největší pravděpodobností do rukou nedostanete. Při výběru Homeoffice práce si proto dejte dobrý pozor na to, co vám nabídka slibuje.

Samozřejmě nejvíce vám pomůže osobní zkušenost a už první promluva se zadavatelem nabídky je velmi přínosná. Nutno zmínit, že některé práce z domova nepodléhají žádným smlouvám a v takovém případě je nutné dát si pozor dvojnásobek. Ačkoli to vypadá, že nabídky práce z domova se hemží jen podvodnými inzeráty, není tomu tak. Mezi podvodnými se totiž najdou i ty velmi spolehlivé, solidní práce, které vám zaručí příjemný přivýdělek, aniž byste museli denně chodit do kanceláře nebo jiný druh pracoviště.

Ideálním způsobem, jak si zajistit zaměstnání formou Homeoffice ve Zlíně, je na doporučení svých známých nebo přátel. V takovém případě máte více méně jistotu, že jde o spolehlivou nabídku, kterou není dobré odmítat.

Vložil Práce ve větších městech | Štítek , , | Zanechat komentář

Brigády na doma

Najít si brigádu je v dnešní době podobně složité, jako najít si stálé zaměstnání. Dáte-li si ale na hledání skutečně záležet, rozhodně nemůžete přijít zkrátka. Navíc je velmi důležité, abyste si ujasnili, co byste vlastně rádi dělali.

Rozhodnutí pracovat z domova může podléhat mnoha důvodům, velmi často pracují z domova ti, kdo nemají možnost chodit pravidelně do práce. Senioři, zdravotně postižení nebo ženy na mateřské dovolené, které si během dne utrhnou pár hodin na práci. Dojíždět denně na pracoviště totiž není nenáročné a to zejména co do času i finančních prostředků.

V současné době je inzerce práce plná nabídek různých brigád, které jsou vhodné jak pro studenty, tak i ostatní osoby, v jejichž zájmu je pravidelný měsíční přivýdělek. Začít s hledáním vhodné brigády je poměrně snadné, vybrat pak tu nejlepší a hlavně prověřenou, už zdaleka tak jednoduché není. Určitě jste už slyšeli o různých podvodech, které se vztahují k tomuto druhu práce. Pokud si ale nabídku dobře prověříte a nenecháte se nalákat na abnormálně vysoké výdělky a nulovou činnost, budete moct alespoň částečně usínat s pocitem, že ve výplatní den skutečně přistanou peníze na vašem účtu.

U každé nabídky brigády nebo stálého zaměstnání by měl být uveden zaměstnavatel, firma nebo jméno zadavatele inzerátu. Právě tuto informaci byste si měli prověřit na internetu, kde najdete celou řadu informací. Velkým přínosem jsou zejména různé internetové diskuze, kde si uživatelé vyměňují své názory a hlavně zkušenosti z minulosti.

Výběr brigády na doma by měl podléhat i tomu, co vás vlastně baví a co budete denně dělat rádi. Možností je hodně a zušlechtit můžete dokonce i své zkušenosti z minulosti.

Vložil Práce a brigády | Štítek , , | Zanechat komentář

Práce z domu přes počítač

Mimo manuálních činností, které je možné vykonávat z domu, jsou v nabídce inzerátů i práce z domu přes počítač. Ve většině případů je třeba mít odborné znalosti, které tak v praxi a při výkonu práce využijete.

Lze narazit dokonce i na práci s počítačem, kdy znalosti nejsou potřeba. Postačí vám jen připojení k internetu, počítač a odhodlání věnovat práci několik hodin denně.

Vytváření webových stránek nebo grafické práce na zakázku jsou zaměstnání vhodná jen pro ty, kdo mají znalosti a zkušenosti v oboru informačních technologií.

Naopak ti, kdo příliš zkušeností nemají, se mohou spolehnout například na prodej a nabídku firemních produktů nejen prostřednictvím internetu - odesílání emailů a oslovování zákazníků, ale i prostřednictvím mobilního telefonu. Více méně se jedná o telemarketing, kdy činnost vykonáváte z domova. Ať už jde o jakoukoli nabídku spojenou s prací na počítači, je nutné se vždy informovat o finančním ohodnocení.

Velkým problémem práce z domova je, že někteří zaměstnavatelé nechtějí poskytovat pracovní smlouvu. Právě smlouva je pro vás alespoň minimální jistotou, že za odvedenou práci dostanete zaplaceno a především, kolik dostanete zaplaceno. V neposlední řadě jsou ve smlouvách stanoveny podmínky práce. Bez smlouvy se jen velmi těžko domůžete nějaké spravedlnosti v případě absence výplaty – pokud vám zaměstnavatel nenabídne smlouvu, raději dejte od práce ruče pryč. Tzv. telemarketing z domova je sice velmi oblíbeným, ale nutno zmínit, že ve většině případů jste placeni jen z toho, co zákazníkům prodáte, respektive z provize. Hodinové sazby většinou zaměstnavatelé neposkytují z důvodu nemožnost kontrolovat provedenou práci.

Vložil Práce z domova | Štítek , , , | Zanechat komentář